Πτυχία - Εξετάσεις

Για την παρακολούθηση βασικών πτυχιακών σπουδών οι φοιτητές πρέπει να έχουν πτυχίο επάρκειας στην σουηδική γλώσσα ή να επιτύχουν στην εθνική εξέταση πιστοποίησης γλώσσας TISUS (Test in Swedish for University Studies).

Το Swedex πιστοποιεί τις πρακτικές γλωσσικές δεξιότητες στη σουηδική γλώσσα σε επίπεδο Α2 και Β1 σύμφωνα με τα κριτήρια διασφάλισης του ALTE και του Συμβουλίου της Ευρώπης. Οι εξετάσεις διεξάγονται στην Ευρώπη από τον Μάιο του 2005. Στο πρόγραμμα συνεργάζονται το Πανεπιστήμιο Folkuniversitetet της Σουηδίας, το Swedish Institute στην Σουηδία, το Πανεπιστήμιο Lodz της Πολωνίας και το Volkshochschul-Landesverbande στη Γερμανία.

ΣΟΥΗΔΙΚΑ

Προσφέρουμε ολοκληρωμένη και συστηματική προετοιμασία για την εκμάθηση της σουηδικής γλώσσας και την επιτυχία σας στα ακόλουθα επίπεδα:

Πρώτο επίπεδο

Στο επίπεδο αυτό ο σπουδαστής αποκτά μια πρώτη εξοικείωση με τη σουηδική γλώσσα και κουλτούρα. Διδάσκεται τα βασικά γραμματικά και συντακτικά φαινόμενα της σουηδικής γλώσσας. Στόχος σε αυτό το επίπεδο είναι να μπορεί ο σπουδαστής να κατανοεί και να συμμετέχει σε απλές καθημερινές συζητήσεις (γραπτό και προφορικό λόγο), δηλαδή χαιρετισμούς, συστάσεις, ευχές, απλές τηλεφωνικές συνομιλίες, να ρωτά και να δίνει κατευθύνσεις. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα ενημέρωσης (εφόσον ζητηθεί από το σπουδαστή) για το σύστημα ανωτάτης εκπαίδευσης στην Σουηδία.


Τα μαθήματα σουηδικών του επιπέδου αυτού διαρκούν περίπου 1-2 έτη ανάλογα με την συχνότητα του μαθήματος. Μετά το πέρας των μαθημάτων αυτού του επιπέδου ο σπουδαστής μπορεί να αποκτήσει τη βεβαίωση SFI (Svenska For Invandrare) ύστερα από εξετάσεις που γίνονται σε ειδικό σχολείο της Σουηδίας κάθε Ιούνιο και Δεκέμβριο.

Δεύτερο επίπεδο

Τα μαθήματα αυτού του επιπέδου στοχεύουν στη βελτίωση της προφοράς, τον εμπλουτισμό του λεξιλογίου καθώς και την εκμάθηση πιο σύνθετων γραμματικών και συντακτικών φαινομένων. Στόχος είναι ο σπουδαστής να μπορεί να κατανοεί αλλά και να επικοινωνεί πάνω σε πιο σύνθετα θέματα, όπως άρθρα εφημερίδων, πολιτικές συζητήσεις, επιστημονικές διαλέξεις κτλ. Τελειώνοντας κάποιος το επίπεδο αυτό και δίνοντας εξετάσεις είτε στο Πανεπιστήμιο είτε σε κάποιο ειδικό σχολείο, μπορεί να γίνει δεκτός σε Πανεπιστήμια της Σουηδίας.

 

 

 

Μαθήματα Σουηδικής γλώσσας στα Κέντρα μας

 

 

 • Ειδικά ταχύρυθμα προγράμματα προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις των εξετάσεων

 • Υπεύθυνη προετοιμασία για εξετάσεις αναγνωρισμένων πτυχίων

 

 

Μαθήματα Σουηδικών εντός των Κέντρων μας (in class) αλλά και "ζωντανά" μαθήματα εξ αποστάσεως (e-learning) μέσω διαδικτύου (περισσότερα εδώ) σε ανοικτά ή και κλειστά τμήματα με πλήρη υποστήριξη από διδάσκοντες καθηγητές. 

e-learning


 

Αν είστε ενήλικας και επιθυμείτε

 • να μάθετε σουηδικά
 • να αποκτήσετε σύντομα ένα αναγνωρισμένο πτυχίο
 • να επικοινωνείτε με άνεση και ευχέρεια στο χώρο εργασίας σας

 

Όμως...


 • δεν έχετε χρόνο παρακολούθησης σε ένα Κέντρο
 • δεν έχετε πρόσβαση στην περιοχή σας σε ένα Κέντρο εξειδικευμένο στην προετοιμασία για το πτυχίο που ζητάτε

 

 

...τότε επιλέξτε να παρακολουθήσετε μαθήματα μέσω διαδικτύου με την σύγχρονη πλατφόρμα web@class !


 επειδή

 • δεν χρειάζεται να μετακινηθείτε από τον χώρο σας και έτσι γλυτώνετε χρόνο και έξοδα μετακίνησης
 • τα προγράμματα είναι ευέλικτα ως προς τον χρόνο παρακολούθησης (τμήματα πρωινά-απογευματινά-βραδινά), επτά ημέρες την εβδομάδα
 • τα μαθήματα είναι «ζωντανά», βλέπετε, συμμετέχετε, συνομιλείτε με τους συμμαθητές σας και τον καθηγητή σας
 • έχετε τα βιβλία μπροστά σας, τα βλέπετε ζωντανά στην οθόνη του υπολογιστή σας, μπορείτε να γράψετε  και ο καθηγητής σας εξετάζει και λύνει τις απορίες σας
 • και το πιο σημαντικό… το μάθημα γίνεται εγγραφή και αν το χάσετε… μπορείτε  να το ξαναδείτε!

 

 

 • Η μεθοδολογία μας υποστηρίζεται αποκλειστικά από έμπειρους καθηγητές των Κέντρων μας.
 • Η σύγχρονη πλατφόρμα μας ΔΕΝ είναι Skype!

 


    Αν επιθυμείτε να μας γνωρίσετε από κοντά συμπληρώστε την φόρμα


                                                      εδώ


    και σας προσφέρουμε την συμμετοχή σας σε ένα DEMO ζωντανό μάθημα

 

 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ! Τα διαδικτυακά μαθήματα (e-learning) δεν είναι μαγνητοσκοπημένα μαθήματα ή αυτοδιδασκαλία. Είναι ΖΩΝΤΑΝΑ μαθήματα και όλες οι ώρες μαθημάτων που σας προσφέρουμε είναι ώρες πραγματικής διδασκαλίας με καθηγητή. Λειτουργούν τμήματα κλειστά (2 έως 4 άτομα) αλλά και ανοικτά (5 έως 8 άτομα). Υπάρχει και η δυνατότητα ατομικών μαθημάτων.


Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με την μέθοδο web@class:

http://www.chatzistergiou.gr/faq-e-learning

Ξένες Γλώσσες

Ψηφοφορία

Για ποια από τα παρακάτω θα θέλατε να σας ενημερώνουμε από την ιστοσελίδα μας:

Mailing List

Mailing List

Αν θέλετε να σας κρατάμε πάντα ενήμερους αφήστε μας εδώ το e-mail σας.