Τουρκικά μαθήματα στη Λάρισα αλλά και ONLINE σε όλο τον κόσμο!

Τούρκικα στη Λάρισα

 

 

Μαθήματα Τουρκικών στη Λάρισα αλλά και ONLINE σε όλο τον κόσμο!


Στα Κέντρα μας διδάσκουμε Τουρκικά από το 2008. Τα μαθήματα τουρκικών απευθύνονται σε παιδιά και ενήλικες καθώς επίσης και σε επαγγελματίες, οι οποίοι επιθυμούν να γνωρίσουν την τούρκικη γλώσσα σε επίπεδο επικοινωνίας ή και σύντομης απόκτησης πτυχίου. Παρέχουμε εντατικά μαθήματα τουρκικών e-learning - online - real time σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

 

 

Λίγα λόγια για την Τουρκική γλώσσα

 

Τα Τουρκικά είναι μία γλώσσα που από το παρελθόν συγκέντρωνε το έντονο ενδιαφέρον των Ελλήνων διπλωματών και πολιτικών, (για ευνόητους λόγους), ενώ στο παρόν έχει διευρυνθεί πολύ ο κύκλος αυτών που ενδιαφέρονται για την εκμάθησή της. Ο Έλληνας που μαθαίνει Τουρκικά θα διαπιστώσει γρήγορα το πλήθος των κοινών λέξεων, εκφράσεων και την ομοιότητα ως προς τη εκφορά του απλού καθημερινού προφορικού λόγου. Η μόνη δυσκολία στην Τουρκική γλώσσα έγκειται στη σύνταξη και στην πιο επίσημη εκφορά του λόγου είτε προφορικού, είτε γραπτού. Η απουσία βοηθητικών ρημάτων, άρθρων και γενών καθώς και η εκτεταμένη χρήση απαρεμφάτων και μετοχών προϋποθέτουν την καλή κατανόηση της γραμματικής και του συντακτικού. Το τουρκικό αλφάβητο (μετά το 1923 εγκαταλείφθηκε το αραβικό, και είναι  τροποποιημένη εκδοχή του λατινικού), αποτελείται από 29 γράμματα, 8 φωνήεντα και 21 σύμφωνα. Η εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας δεν είναι δύσκολη, αφού είναι ευφωνική γλώσσα και χαρακτηρίζεται από τη φωνηεντική αρμονία, δεν έχει γραμματικό γένος, έχει έξι πτώσεις και πληθώρα επιρρημάτων. Επίσης είναι συγκολλητική γλώσσα, δηλαδή μια ολόκληρη φράση μπορεί να γράφεται και να προφέρεται με μία μόνο λέξη.


Ωστόσο οι λόγοι που μπορούν να οδηγήσουν κάποιον στην εκμάθηση της Τουρκικής γλώσσας ποικίλουν. Αφενός η διεύρυνση των εμπορικών μας σχέσεων με τη γειτονική χώρα επιτάσσει την ανάγκη γνώσης της γλώσσας, όσο και το έντονο τουριστικό ενδιαφέρον που επιδεικνύουν οι Τούρκοι για την Ελλάδα. Αφετέρου, η Τουρκία και ιδιαίτερα η Κωνσταντινούπολη δεν προσελκύει μόνο Έλληνες τουρίστες αλλά και Έλληνες σπουδαστές με τα σύγχρονα πανεπιστήμια που διαθέτει. Να σημειώσουμε πως τα προγράμματα ανταλλαγής σπουδαστών, όπως το Erasmus, διεξάγονται σε όλα τα πανεπιστήμια της Τουρκίας και η συμμετοχή Ελλήνων φοιτητών αυξάνεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Συνεπώς η γνώση της Τουρκικής πριν αποφασίσει κάποιος σπουδαστής να συνεχίσει τις σπουδές του στη Τουρκία, είναι μια πολύ ώριμη κίνηση, η οποία θα τον βοηθήσει από τοn πρώτο καιρό της παραμονής του στη χώρα.


Επίσης τούρκικα μπορεί να μάθει κανείς και για επαγγελματικούς λόγους, αφού η Τουρκία είναι μέσα στις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, (μέλος της G – 20), και τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πάρα πολλές ξένες επενδύσεις.


Είναι μια χώρα με 75 εκατομμύρια πληθυσμό από τους οποίους το 1/3 είναι νέοι και τα τελευταία χρόνια αρκετές ελληνικές επιχειρήσεις έχουν ανοίξει γραφεία στην Κωνσταντινούπολη αλλά και σε άλλες πόλεις της Τουρκίας, όπου θέλουν συνεργάτες που γνωρίζουν καλά την Ελληνική και την Τουρκική γλώσσα. Επίσης γίνονται σημαντικά βήματα από τις Τουρκικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, και η γνώση των δυο γλωσσών θα είναι πολύτιμη.


Επίσης μην ξεχνάμε πως με την Τουρκία, υπάρχουν πολλά περισσότερα πράγματα που μας ενώνουν από ότι μας χωρίζουν. Μαθαίνοντας Τουρκικά ανακαλύπτουμε αμέτρητα κοινά σημεία που υπάρχουν στην γλώσσα αλλά και στα έθιμα των δυο χωρών.


Τέλος μην ξεχνάμε πως η γειτνίαση Ελλάδας –Τουρκίας είναι μία πραγματικότητα. Η γειτονική χώρα μας απασχόλησε αιώνες πριν, (μερικές φορές όχι με τον καλύτερο τρόπο), και συνεχίζει να μας απασχολεί με διάφορους τρόπους, έως και σήμερα. Η  Τουρκική γλώσσα στις μέρες μας έκανε πιο έντονη την παρουσία της, συμπληρώνει   διαρκώς την μεταξύ μας επικοινωνία, το άνοιγμα των εμπορικών και οικονομικών συναλλαγών, τη διδασκαλία της Τουρκικής σε Ελληνικά σχολεία, την πιθανή είσοδό της Τουρκίας στην Ε.Ε , ακόμη και την ανταλλαγή κουλτούρας, μεταξύ των δύο λαών.


 

Ποιους αφορά η εκμάθηση της Τούρκικης γλώσσας;

 

Επιχειρηματίες, επιστήμονες, εργαζόμενους και οποιονδήποτε επιθυμεί να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που προσφέρει η τούρκικη αγορά εργασίας και η εν γένει επιχειρηματικότητα στην άλλη πλευρά του Αιγαίου. Σημειωτέον πως υπάρχει και αυξημένο τουριστικό ρεύμα από την Τουρκία προς την Ελλάδα.Τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Χατζηστεργίου ανταποκρινόμενα στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας έχουν δημιουργήσει ευέλικτα προγράμματα Τουρκικής Γλώσσας που απευθύνονται σε σπουδαστές και εργαζόμενους όλων των επιπέδων και σας οδηγούν στις εξετάσεις του Πανεπιστημίου της Άγκυρας TOMER με απόλυτη επιτυχία.Μαθήματα Τουρκικής γλώσσας στα Κέντρα μας • Ειδικά ταχύρυθμα προγράμματα προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις των εξετάσεων

 • Υπεύθυνη προετοιμασία για εξετάσεις αναγνωρισμένων πτυχίων


Μαθήματα Τουρκικών εντός των Κέντρων μας (in class) αλλά και "ζωντανά" μαθήματα εξ αποστάσεως (e-learning) μέσω διαδικτύου (περισσότερα εδώ) σε ανοικτά ή και κλειστά τμήματα με πλήρη υποστήριξη από διδάσκοντες καθηγητές.
e-learningΑν είστε ενήλικας και επιθυμείτε

 • να μάθετε τουρκικά
 • να αποκτήσετε σύντομα ένα αναγνωρισμένο πτυχίο
 • να επικοινωνείτε με άνεση και ευχέρεια στο χώρο εργασίας σας


Όμως...


 • δεν έχετε χρόνο παρακολούθησης σε ένα Κέντρο
 • δεν έχετε πρόσβαση στην περιοχή σας σε ένα Κέντρο εξειδικευμένο στην προετοιμασία για το πτυχίο που ζητάτε...τότε επιλέξτε να παρακολουθήσετε μαθήματα μέσω διαδικτύου με την σύγχρονη πλατφόρμα web@class !


 επειδή

 • δεν χρειάζεται να μετακινηθείτε από τον χώρο σας και έτσι γλυτώνετε χρόνο και έξοδα μετακίνησης
 • τα προγράμματα είναι ευέλικτα ως προς τον χρόνο παρακολούθησης (τμήματα πρωινά-απογευματινά-βραδινά), επτά ημέρες την εβδομάδα
 • τα μαθήματα είναι «ζωντανά», βλέπετε, συμμετέχετε, συνομιλείτε με τους συμμαθητές σας και τον καθηγητή σας
 • έχετε τα βιβλία μπροστά σας, τα βλέπετε ζωντανά στην οθόνη του υπολογιστή σας, μπορείτε να γράψετε  και ο καθηγητής σας εξετάζει και λύνει τις απορίες σας
 • και το πιο σημαντικό… το μάθημα γίνεται εγγραφή και αν το χάσετε… μπορείτε  να το ξαναδείτε! • Η μεθοδολογία μας υποστηρίζεται αποκλειστικά από έμπειρους καθηγητές των Κέντρων μας.
 • Η σύγχρονη πλατφόρμα μας ΔΕΝ είναι Skype!    Αν επιθυμείτε να μας γνωρίσετε από κοντά συμπληρώστε την φόρμα


                                                      εδώ


    και σας προσφέρουμε την συμμετοχή σας σε ένα DEMO ζωντανό μάθημα
ΠΡΟΣΟΧΗ! Τα διαδικτυακά μαθήματα (e-learning) δεν είναι μαγνητοσκοπημένα μαθήματα ή αυτοδιδασκαλία. Είναι ΖΩΝΤΑΝΑ μαθήματα και όλες οι ώρες μαθημάτων που σας προσφέρουμε είναι ώρες πραγματικής διδασκαλίας με καθηγητή. Λειτουργούν τμήματα κλειστά (2 έως 4 άτομα) αλλά και ανοικτά (5 έως 8 άτομα). Υπάρχει και η δυνατότητα ατομικών μαθημάτων.


Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με την μέθοδο web@class:

http://www.chatzistergiou.gr/faq-e-learning

Ξένες Γλώσσες

Ψηφοφορία

Για ποια από τα παρακάτω θα θέλατε να σας ενημερώνουμε από την ιστοσελίδα μας:

Mailing List

Mailing List

Αν θέλετε να σας κρατάμε πάντα ενήμερους αφήστε μας εδώ το e-mail σας.