Ελληνικά για Αλλοδαπούς

Ελληνικά για Αλλοδαπούς

 

Μαθαίνω ΕΛΛΗΝΙΚΑ γρήγορα, αποτελεσματικά και οικονομικά!

 

Μάθετε ελληνικά στα Κέντρα μας, σε τμήματα ή και ατομικά ή και εξ αποστάσεως (e-learning), από το χώρο σας με ζωντανά μαθήματα μέσω της σύγχρονης εκαπιδευτικής πλατφόρμας "web@class". Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής (PC), ή Laptop, ή Tablet ή ακόμα και από το κινητό σας! Και φυσικά INTERNET!

 

 

I learn ENGLISH quickly, efficiently and financially!

I learn GREEK quickly, efficiently and financially!


 

Ελληνικά (για αλλοδαπούς και παλιννοστούντες ομογενείς)

 

 

Αμέτρητοι γλωσσολόγοι, εθνολόγοι και ιστορικοί, Έλληνες και ξένοι έχουν πει, ότι είμαστε «έθνος ανάδελφο», δηλαδή πουθενά αλλού στον κόσμο, άλλος λαός δεν μιλά ως μητρική την ελληνική γλώσσα, ή κάποια που να  έχει  συγγένεια μαζί της, κανείς λαός δεν έχει το πλούσιο παρελθόν της ελληνικής ιστορίας και δεν ζει στην καθημερινότητά του, τα ελληνικά ήθη και έθιμα.


Παρ’ όλα αυτά όμως το να εξηγήσεις σε κάποιον γιατί αξίζει να μάθει ελληνικά, είναι μία συζήτηση που μπορεί να μην τελειώσει ποτέ! Η ελληνική γλώσσα, ολοζώντανη συνέχεια της αρχαίας ελληνικής, της γλώσσας των μεγαλύτερων καλλιτεχνικών αναζητήσεων, των φιλοσοφικών στοχασμών, της θεατρικής δραματουργίας, μα και της αποκαλυπτικής χριστιανικής θεολογίας, των προβληματισμών για την «πόλιν» και τα «κοινά» των πολιτών, της γέννησης του αθλητικού πνεύματος, αποτελεί σήμερα μόνη της μια ολόκληρη γλωσσική οικογένεια, πλούσια λεξιλογικά και γραμματικά.


Η ελληνική γλώσσα, διηγείται, περιγράφει κι αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο πολιτισμό, που η συμβολή του στην παγκόσμια ιστορία είναι ανεκτίμητη, ενώ πέραν αυτών ο  ελληνικός πολιτισμός (ήθη, έθιμα, παραδόσεις, διατροφικές συνήθειες) συναντάται σε πολλές μεσογειακές  χώρες, της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής.


Η Ελλάδα αποτελεί ένα από τους μεγαλύτερους διεθνώς τουριστικούς προορισμούς και παρά την οικονομική κρίση, πρωτοστατεί ακόμη στα Βαλκάνια, ενώ είναι πάντα η πρώτη ναυτική δύναμη παγκοσμίως (με  3.428  πλοία στον ελληνόκτητο στόλο και 1.939 πλοία εξ αυτών στο ελληνικό νηολόγιο).


Φυσικά είναι γνωστό σε όλη την παγκόσμια επιστημονική και καλλιτεχνική κοινότητα ότι οι περισσότερες γλώσσες έχουν στο λεξιλόγιο τους χιλιάδες ελληνικές λέξεις, ενώ η ελληνική είναι η δομική γλώσσα πολλών διεθνών ορολογιών (Ιατρική, μαθηματικά, Χημεία, Γεωλογία, Φιλολογία), και δεν πρέπει να περνά απαρατήρητο πως μεταπολεμικά η χώρα μας βρίσκεται στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως στην έκδοση ποιημάτων και ποιητικών συλλογών.


Μαθαίνοντας ελληνικά ερχόμαστε σε επαφή με απαιτητικές λέξεις και έννοιες, πέρα από το στενό ορίζοντα της χρηστικότητας και του χρησιμοθηρικού βίου. Διευρύνουμε τη σκέψη μας και καλλιεργούμε  τη διανοητική μας ικανότητα, κατά  βάθος και κατά πλάτος σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό, απ’ ότι με οποιαδήποτε άλλη γλώσσα του κόσμου.


Επίσης η εκμάθηση της ελληνικής θα μας δώσει τη δυνατότητα να διαβάσουμε σπουδαία ελληνικά λογοτεχνικά έργα, κληρονομιά της παγκόσμιας λογοτεχνίας (Καβάφης, Σικελιανός, Καζαντζάκης, Σεφέρης, Ελύτης, αλλά και Ομηρικά έπη, Πλάτωνα, Αριστοτέλη, Πυθαγόρα, Στωικούς κι Επικούριους φιλοσόφους, καθώς και την αποκαλυπτική θεολογία της Αγίας Γραφής), στο πρωτότυπο και όχι σε μετάφραση που τις περισσότερες φορές αδυνατεί απολύτως, να αποδώσει το νόημα των γραφομένων.


«Η γλώσσα μας είναι αναμφισβήτητα ο συνεκτικός δεσμός του Ελληνικού έθνους μαζί  και με την ορθόδοξη πίστη του», είπε διδάσκοντας στο πανεπιστήμιο της Σορβόνης η διαπρεπής ελληνίδα ακαδημαϊκός Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ, οπότε για τους Έλληνες του εξωτερικού και τους παλιννοστούντες ομογενείς η επαφή με την ελληνική γλώσσα στον παραδοσιακό τρόπο και τόπο ομιλίας της καθώς και  η γνωριμία με τους Έλληνες και την Ελλάδα θα τονώσουν  το ενδιαφέρον για την πατρίδα και θα διατηρήσουν την επαφή με τις ρίζες των προγόνων τους.


Τέλος στη χώρα μας υπολογίζεται ότι ζουν και εργάζονται περίπου 1,5 εκατομμύριο αλλοδαποί μετανάστες, τους οποίους η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, θα βοηθήσει τόσο να ενταχθούν ομαλότερα στην ελληνική κοινωνία, αλλά και να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής τους, αναζητώντας κάποια καλύτερη δουλειά, ως γνώστες της ελληνικής γλώσσας.


 

Ποιους αφορά η εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας;

 

Τους μετανάστες που ζουν στη χώρα μας και θέλουν να ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία, να αναζητήσουν ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον, με όπλο τη γνώση των ελληνικών, τους παλιννοστούντες Έλληνες ομογενείς, αλλά και οποιονδήποτε θέλει να μελετήσει τον ελληνικό πολιτισμό, κατανοώντας την γλώσσα του.

Ξένες Γλώσσες

Ψηφοφορία

Για ποια από τα παρακάτω θα θέλατε να σας ενημερώνουμε από την ιστοσελίδα μας:

Mailing List

Mailing List

Αν θέλετε να σας κρατάμε πάντα ενήμερους αφήστε μας εδώ το e-mail σας.