Βουλγάρικα μαθήματα στη Λάρισα αλλά και ONLINE σε όλο τον κόσμο!

Βουλγάρικα στη Λάρισα
 

 

Μαθήματα Βουλγαρικών στη Λάρισα αλλά και ONLINE σε όλο τον κόσμο!Στα Κέντρα μας διδάσκουμε Βουλγαρικά από το 2010. Τα μαθήματα Βουλγαρικών απευθύνονται σε παιδιά και ενήλικες καθώς επίσης και σε επαγγελματίες, οι οποίοι επιθυμούν να γνωρίσουν την Βουλγαρική γλώσσα σε επίπεδο επικοινωνίας ή και σύντομης απόκτησης πτυχίου. Παρέχουμε εντατικά μαθήματα Βουλγαρικών e-learning - online - real time σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.


 

 

Λίγα λόγια για την Βουλγαρική γλώσσα

 

Μία από τις γλώσσες της γειτονιάς μας, εδώ στη βαλκανική χερσόνησο, είναι η βουλγαρική γλώσσα, η οποία έχει περίπου 10 εκ. ομιλητές σε όλο τον κόσμο. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση των ενδιαφερομένων μαθητών για την βουλγάρικη γλώσσα δεδομένου ότι η Βουλγαρία είναι γειτονική χώρα με την Ελλάδα και η εκμάθηση της γλώσσας της, συμβάλλει στη σύσφιξη των σχέσεων και τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών αλλά και των πολιτών τους.


Κύρια αιτία της αύξησης του ενδιαφέροντος για την γλώσσα των βορείων γειτόνων μας, είναι αναμφίβολα η ραγδαία αύξηση των εμπορικών και οικονομικών συναλλαγών και η ανάπτυξη των επαγγελματικών επαφών μεταξύ των δυο χωρών, τα τελευταία χρόνια. Επίσης ένας άλλος λόγος είναι η παρουσία πολλών χιλιάδων Ελλήνων φοιτητών, στη Βουλγαρία, καθώς η γειτονική χώρα αποτελεί αγαπημένο τόπο σπουδών για πολλούς συμπατριώτες μας.


Παρότι, οι σχέσεις των διαφόρων βαλκανικών λαών πέρασαν από πολλές διακυμάνσεις και περιόδους αυξημένης έντασης, (που ενίοτε οδηγούσαν και σε ένοπλες συρράξεις) στον βαλκανικό χώρο απαντώνται άφθονες κοινές πολιτιστικές παραδόσεις και νοοτροπίες, αφού ως επί το πλείστον η αλληλεπίδραση μεταξύ των πληθυσμών, που ξεκίνησε, προ χιλίων και πλέον ετών, επί βυζαντινής αυτοκρατορίας, υπήρξε και παραμένει γόνιμη για τους λαούς της βαλκανικής χερσονήσου.


Η Βουλγαρική γλώσσα ανήκει στην ομάδα νοτιοσλαβικών γλωσσών, μαζί με την Σερβική, την Κροατική, τη Σλοβενική και τα ιδιώματα που ομιλούνται στην Βοσνία και τα Σκόπια. Ωστόσο αξίζει να αναφέρουμε την στενή συγγένεια των Βουλγαρικών με την Ρωσική γλωσσά, η οποία αντλεί την σχέση της από την αρχαία Βουλγαρική που αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη συγκρότηση γραπτού λογού ανάμεσα στους σλαβικούς λαούς. Αυτό ιστορικά τεκμηριώνεται από την δομική παρουσία των αρχαίων Βουλγαρικών ως μήτρας των πρώτων γραπτών μνημείων της σλαβικής εκκλησιαστικής γραμματείας.


Το αλφάβητο που χρησιμοποιείται σήμερα στην Βουλγαρία είναι το κυριλλικό, (η μοναδική χώρα της Ε.Ε. που το χρησιμοποιεί), και το οποίο δημιούργησαν για την Βουλγαρία, την Βαλκανική και την Κεντροανατολική Ευρώπη τον 9ο αιώνα μ.Χ. οι μαθητές των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, (λογίων από την Θεσσαλονίκη), χρησιμοποιώντας ως βάση την μεγαλογράμματη ελληνική γραφή.  Αξίζει να σημειώσουμε πως το παλιότερο γραπτό μνημείο των σλαβικών γλωσσών συναντάτε στην Βουλγαρική γλώσσα.


Στην σύγχρονη Βουλγαρική τα ουσιαστικά δεν κλείνονται και οι συντακτικές σχέσεις εκφράζονται μονό με προθέσεις (αυτό πρακτικά ερμηνεύεται ότι τα ουσιαστικά δεν έχουν πτώσεις). Όπως στα Ελληνικά, τα ουσιαστικά στα Βουλγαρικά έχουν τρία γένη και δυο αριθμούς, το ίδιο αφορά και τα επίθετα. Τα επίθετα συμφωνούν με τα ουσιαστικά, τα οποία προσδιορίζουν. Μια πολύ σημαντική διαφορά σε σύγκριση με τα Ελληνικά είναι ότι το άρθρο αποτελεί την τελευταία συλλαβή του αρθροποιημένου ουσιαστικού ή επιθέτου. Επίσης, τα κύρια ονόματα δεν παίρνουν άρθρο. Η Βουλγαρική γλώσσα έχει εννέα χρόνους και το ρήμα διαμορφώνει δυο τύπους για κάθε ρηματικό χρόνο – μη συντελικό και συντελικό. Τέλος, η σύγχρονη βουλγαρική γλώσσα δεν έχει απαρέμφατο, αλλά ελεύθερο δυναμικό τονισμό, όπως και τα Ελληνικά, που όμως δεν σημειώνεται στην γραπτή γλώσσα. Όσον αφορά την φωνητική είναι λίγο ιδιότυπη, αφού υπάρχουν φθόγγοι που λείπουν παντελώς από τα Ελληνικά μα και από άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες και οι δυσκολίες εντοπίζονται στην άρθρωση των συριστικών φθόγγων.

 

Ποιους αφορά η εκμάθηση της Βουλγάρικης γλώσσας;

 

Εκείνους που επιθυμούν να σπουδάσουν στην γειτονική χώρα, όσους σκέφτονται να επεκταθούν επιχειρηματικά εκεί, αλλά και αυτούς που θέλουν να συνεργαστούν με κάποια ελληνική, (ή και αλλοδαπή), επιχείρηση που εδρεύει στη Βουλγαρία.

 

 

Μαθήματα Βουλγάρικης γλώσσας στα Κέντρα μας • Ειδικά ταχύρυθμα προγράμματα προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις των εξετάσεων

 • Υπεύθυνη προετοιμασία για εξετάσεις αναγνωρισμένων πτυχίων  Μαθήματα Βουλγαρικών εντός των Κέντρων μας (in class) αλλά και "ζωντανά" μαθήματα εξ αποστάσεως (e-learning) μέσω διαδικτύου (περισσότερα εδώ) σε ανοικτά ή και κλειστά τμήματα με πλήρη υποστήριξη από διδάσκοντες καθηγητές.
e-learningΑν είστε ενήλικας και επιθυμείτε

 • να μάθετε βουλγάρικα
 • να αποκτήσετε σύντομα ένα αναγνωρισμένο πτυχίο
 • να επικοινωνείτε με άνεση και ευχέρεια στο χώρο εργασίας σας


Όμως...


 • δεν έχετε χρόνο παρακολούθησης σε ένα Κέντρο
 • δεν έχετε πρόσβαση στην περιοχή σας σε ένα Κέντρο εξειδικευμένο στην προετοιμασία για το πτυχίο που ζητάτε...τότε επιλέξτε να παρακολουθήσετε μαθήματα μέσω διαδικτύου με την σύγχρονη πλατφόρμα web@class !


 

 επειδή

 • δεν χρειάζεται να μετακινηθείτε από τον χώρο σας και έτσι γλυτώνετε χρόνο και έξοδα μετακίνησης
 • τα προγράμματα είναι ευέλικτα ως προς τον χρόνο παρακολούθησης (τμήματα πρωινά-απογευματινά-βραδινά), επτά ημέρες την εβδομάδα
 • τα μαθήματα είναι «ζωντανά», βλέπετε, συμμετέχετε, συνομιλείτε με τους συμμαθητές σας και τον καθηγητή σας
 • έχετε τα βιβλία μπροστά σας, τα βλέπετε ζωντανά στην οθόνη του υπολογιστή σας, μπορείτε να γράψετε  και ο καθηγητής σας εξετάζει και λύνει τις απορίες σας
 • και το πιο σημαντικό… το μάθημα γίνεται εγγραφή και αν το χάσετε… μπορείτε  να το ξαναδείτε! • Η μεθοδολογία μας υποστηρίζεται αποκλειστικά από έμπειρους καθηγητές των Κέντρων μας.
 • Η σύγχρονη πλατφόρμα μας ΔΕΝ είναι Skype!    Αν επιθυμείτε να μας γνωρίσετε από κοντά συμπληρώστε την φόρμα


                                                      εδώ


    και σας προσφέρουμε την συμμετοχή σας σε ένα DEMO ζωντανό μάθημα
ΠΡΟΣΟΧΗ! Τα διαδικτυακά μαθήματα (e-learning) δεν είναι μαγνητοσκοπημένα μαθήματα ή αυτοδιδασκαλία. Είναι ΖΩΝΤΑΝΑ μαθήματα και όλες οι ώρες μαθημάτων που σας προσφέρουμε είναι ώρες πραγματικής διδασκαλίας με καθηγητή. Λειτουργούν τμήματα κλειστά (2 έως 4 άτομα) αλλά και ανοικτά (5 έως 8 άτομα). Υπάρχει και η δυνατότητα ατομικών μαθημάτων.


Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με την μέθοδο web@class:

http://www.chatzistergiou.gr/faq-e-learning

Ξένες Γλώσσες

Ψηφοφορία

Για ποια από τα παρακάτω θα θέλατε να σας ενημερώνουμε από την ιστοσελίδα μας:

Mailing List

Mailing List

Αν θέλετε να σας κρατάμε πάντα ενήμερους αφήστε μας εδώ το e-mail σας.