Αλβανικά μαθήματα στη Λάρισα αλλά και ONLINE σε όλο τον κόσμο!

Αλβανικά στη Λάρισα
 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ"Τα ΑΛΒΑΝΙΚΑ αναγνωρίζονται και μοριοδοτούνται από το ΑΣΕΠ"

 

 

Η γνώση της
αλβανικής, αραβικής, βουλγαρικής, ρουμανικής, ρωσικής, σερβικής και τουρκικής
γλώσσας αποδεικνύεται με πιστοποιητικό αντίστοιχου επιπέδου, που εκδίδεται και
χορηγείται από το Ίδρυμα Μελετών Χερσονήσου του Αίμου (ΙΜΧΑ) μετά από εξετάσεις».

Από το ΑΣΕΠ ανακοινώθηκε η αναγνώριση πιστοποιητικών της Αλβανικής γλώσσας η οποία θα αποδεικνύεται με πιστοποιητικό αντίστοιχου επιπέδου. 


 

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται  δύο φορές τον χρόνο. Η επόμενη εξεταστική είναι τον Φεβρουάριο του 2020. Και θα περιλαμβάνουν 4 δεξιότητες:


1. Παραγωγή και κατανόηση προφορικού λόγου


2. Παραγωγή και κατανόηση γραπτού λόγου

 

Εντός του Αυγούστου 2019 τα Κέντρα μας θα ανακοινώσουν εντατικά προγράμματα προετοιμασίας για τις εξετάσεις.Οι εγγραφές άρχισαν!

Έναρξη μαθημάτων 2 Σεπτεμβρίου 2019 

 

 

Μαθήματα Αλβανικών στη Λάρισα αλλά και ONLINE σε όλο τον κόσμο! (περισσότερα εδώ)


Στα Κέντρα μας λειτουργούν τμήματα Αλβανικών. Τα μαθήματα αλβανικών απευθύνονται σε ενήλικες καθώς επίσης και σε επαγγελματίες, οι οποίοι επιθυμούν να γνωρίσουν την αλβανική γλώσσα σε επίπεδο επικοινωνίας ή και σύντομης απόκτησης πτυχίου.Η σύγχρονη πλατφόρμα "web@class" 


Παρέχουμε εντατικά μαθήματα Αλβανικών μέσω διαδικτύου σε όλο τον κόσμο. Η "web@class" είναι σύγχρονη πλατφόρμα εκπαίδευσης ξένων γλωσσών καθώς παρέχει πολλές καινοτόμες δυνατότητες όπως ζωντανό μάθημα - ατομικό ή και σε τμήμα - σε πραγματικό χρόνο, πάντα με την παρουσία καθηγητή,  με υποστήριξη ομιλίας, εικόνας, γραφής και επιπλέον, σε περίπτωση απουσίας του σπουδαστή, εγγραφή του μαθήματος!

 

Το μάθημα e-learning ONLINE μέσω web@class παρέχει τις ίδιες δυνατότητες με μία κλασσική τάξη σε ένα κέντρο ξένων γλωσσών.


Συμπληρώστε την φόρμα εδώ και παρακολουθήστε ζωντανά ένα FREE DEMO μάθημα!Τα μαθήματα Αλβανικής γλώσσας γίνονται και με φυσική παρουσία στα Κέντρα μας και διαδικτυακά  μέσω της σύγχρονης πλατφόρμας "web@class"Τα Κέντρα μας συνεργάζονται

ΜΟΝΟ με πιστοποιημένους καθηγητές ξένων γλωσσών.

 


 

 

Μαθήματα Αλβανικής γλώσσας στα Κέντρα μαςΟι παρεχόμενες υπηρεσίες μας:


 • Ειδικά ταχύρυθμα προγράμματα προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις των εξετάσεων
 • Υπεύθυνη προετοιμασία για εξετάσεις αναγνωρισμένων πτυχίων

 

 

Μαθήματα Αλβανικών  ONLINE με "ζωντανά" μαθήματα εξ αποστάσεως (e-learning) μέσω διαδικτύου (περισσότερα εδώ) σε ανοικτά ή και κλειστά τμήματα με πλήρη υποστήριξη από διδάσκοντες καθηγητές.Αν επιθυμείτε

 

 • να μάθετε αλβανικά
 • να αποκτήσετε από τον πρώτο χρόνο ένα αναγνωρισμένο πτυχίο
 • να επικοινωνείτε με άνεση και ευχέρεια στο χώρο εργασίας σαςΌμως...


 • δεν έχετε χρόνο παρακολούθησης σε ένα Κέντρο
 • δεν έχετε πρόσβαση στην περιοχή σας σε ένα Κέντρο εξειδικευμένο στην προετοιμασία για το πτυχίο που ζητάτε...τότε επιλέξτε να παρακολουθήσετε μαθήματα μέσω διαδικτύου με την σύγχρονη διαδραστική πλατφόρμα e-learning:  web@class !

 

επειδή

 

 • δεν χρειάζεται να μετακινηθείτε από τον χώρο σας και έτσι γλυτώνετε χρόνο και έξοδα μετακίνησης
 • τα προγράμματα είναι ευέλικτα ως προς τον χρόνο παρακολούθησης (τμήματα πρωινά-απογευματινά-βραδινά), επτά ημέρες την εβδομάδα
 • τα μαθήματα είναι «ζωντανά», βλέπετε, συμμετέχετε, συνομιλείτε με τους συμμαθητές σας και τον καθηγητή σας
 • έχετε τα βιβλία μπροστά σας, τα βλέπετε ζωντανά στην οθόνη του υπολογιστή σας, μπορείτε να γράψετε  και ο καθηγητής σας εξετάζει και λύνει τις απορίες σας
 • και το πιο σημαντικό… το μάθημα γίνεται εγγραφή και αν το χάσετε… μπορείτε  να το ξαναδείτε!

 

 

 • Η μεθοδολογία μας υποστηρίζεται αποκλειστικά από έμπειρους καθηγητές των Κέντρων μας.
 • Η σύγχρονη πλατφόρμα μας ΔΕΝ είναι Skype! 

    Αν επιθυμείτε να μας γνωρίσετε από κοντά συμπληρώστε την φόρμα εδώ και σας προσφέρουμε την συμμετοχή σας σε ένα DEMO ζωντανό μάθημα

 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ! Τα διαδικτυακά μαθήματα (e-learning) δεν είναι μαγνητοσκοπημένα μαθήματα ή αυτοδιδασκαλία. Είναι ΖΩΝΤΑΝΑ μαθήματα και όλες οι ώρες μαθημάτων που σας προσφέρουμε είναι ώρες πραγματικής διδασκαλίας με καθηγητή. Λειτουργούν τμήματα κλειστά (2 έως 4 άτομα) αλλά και ανοικτά (5 έως 8 άτομα). Υπάρχει και η δυνατότητα ατομικών μαθημάτων.


Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με την μέθοδο web@class:

http://www.chatzistergiou.gr/faq-e-learning

 

 


Λίγα λόγια για την Αλβανική γλώσσα

 

Η Αλβανική γλώσσα ανήκει στην ινδοευρωπαϊκή οικογένεια και ομιλείται από περισσότερους από 7,5 εκατομμύρια χρήστες στα δυτικά της Βαλκανικής χερσονήσου (Αλβανία, Μαυροβούνιο, Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, Ελλάδα) στη νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς, από ένα μικρό αριθμό κατοίκων της Καλαβρίας και της Σικελίας στη νότια Ιταλία (αρβανίτες), αλλά και τους Αλβανούς μετανάστες, (μόνο στη χώρα μας είναι πάνω από μισό εκατομμύριο).


Είναι μία γλώσσα, από τις λεγόμενες «μη συγγενείς» ινδοευρωπαϊκές, (μαζί με την ελληνική και την αρμενική), με δικό της κλάδο στην ινδοευρωπαϊκή γλωσσική οικογένεια, με την πλειονότητα των γλωσσολόγων να υποστηρίζουν πως η Αλβανική αποτελεί τη συνέχεια της Ιλλυρικής που ομιλήθηκε στα νοτιοδυτικά Βαλκάνια, από την 1η χιλιετία π.Χ.


Τα Αλβανικά χωρίζονται σε δύο γλωσσικές διαλέκτους, την Γκέγκικη, (που ομιλείται κυρίως από τους ορεσίβιους της βόρειας Αλβανίας, τους κατοίκους του Κοσσόβου και των Σκοπίων), και την Τοσκική, (που ομιλείται στην πιο πεδινή και «αστική» Κεντρική Αλβανία καθώς και στα νότια της χώρας, που γειτονεύουν με τις μειονοτικές περιοχές των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου). Η Τόσκικη διάλεκτος πάντως είναι η επίσημη γλώσσα της Αλβανίας και η ρίζα της γνωστής στους Έλληνες ''Αρβανίτικης'', χωρίς όμως τα δύο ιδιώματα να διαφέρουν πολύ μεταξύ τους, αφού οι διαφορές αφορούν κυρίως στο φωνητικό σύστημα και λιγότερο στη μορφολογία της γλώσσας που είναι αποτέλεσμα σύμμειξης στοιχείων και των δύο διαλέκτων.


Η Αλβανική γλώσσα χρησιμοποιεί το λατινικό αλφάβητο, έχει 33 γράμματα. Έχει επτά φωνήεντα και αρκετούς φθόγγους, ενώ η γραμματική της δεν έχει ομοιότητες με την ελληνική καθώς εμφανίζονται 3 κλήσεις, 5 πτώσεις, 2 γένη και παθητική μονολεκτική μορφή. Να επισημάνουμε εδώ πως το ενοποιημένο αλβανικό αλφάβητο έχει ηλικία μόλις ενός αιώνα. 


Τα Αλβανικά είναι μία από τις επίσημες γλώσσες στο Κόσσοβο και την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (FYROM).  Η Αλβανική γλώσσα δεν είναι δύσκολη αλλά πολύπλοκη καθώς απαρτίζεται από ελληνικές, λατινικές, τούρκικες και σλάβικες λέξεις.


Η Αλβανική διδάσκεται και μαθαίνεται σε μια σειρά ερευνητικά και αλβανολογικά κέντρα του κόσμου, όπως στο Παρίσι, στη Σόφια, στη Θεσσαλονίκη, στη Ρώμη, στο Παλέρμο, στο Κόσσοβο, στο Πεκίνο, στην Κοζέντσα, στην Αγία Πετρούπολη, στο Βουκουρέστι κ.α.


Το τελευταίο διάστημα και λόγω του διαρκώς αυξανόμενου όγκου των ελληνικών επενδύσεων στην γειτονική χώρα όλο και περισσότεροι Έλληνες ενδιαφέρονται για την εκμάθηση της αλβανικής γλώσσας.Ποιους αφορά η εκμάθηση της Αλβανικής γλώσσας;


Όσους ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στη γειτονική χώρα, είτε ως επιχειρηματίες, είτε ως συνεργάτες εταιρειών και θέλουν να έχουν ευχέρεια συνεννόησης με τους συνεργάτες τους στη μητρική τους γλώσσα.

Ξένες Γλώσσες

Ψηφοφορία

Για ποια από τα παρακάτω θα θέλατε να σας ενημερώνουμε από την ιστοσελίδα μας:

Mailing List

Mailing List

Αν θέλετε να σας κρατάμε πάντα ενήμερους αφήστε μας εδώ το e-mail σας.