Παιδικά τμήματα

 

 

Cours de français pour les enfants

 

 

Στα Κέντρα μας λειτουργούν εδώ και 30 χρόνια παιδικά τμήματα Γαλλικής γλώσσας.

Στόχος μας είναι η κατάκτηση όχι μόνο των στοιχείων της γλώσσας (γραμματική, λεξιλόγιο) αλλά και η γνωριμία με την κουλτούρα και την γαλλική νοοτροπία.


On apprend le français et on communique


Η εισαγωγή και η γνωριμία του παιδιού με την όμορφη αυτή γλώσσα επιτυγχάνεται με τη πιο σύγχρονη μεθοδολογία και με τον άρτιο εξοπλισμό που διαθέτουν τα Κέντρα Χατζηστεργίου, δίνοντας έμφαση στην επικοινωνία, από τα πρώτα στάδια, αλλά και τη σωστή χρήση της γλώσσας.

 

Σε ποιά ηλικία μπορεί να ξεκινήσει ένα παιδί τα γαλλικά;

 

Μπορεί να ξεκινήσει στην ηλικία των 6 ετών. Τα Κέντρα Γαλλικών Χατζηστεργίου διαθέτουν ειδικά διαμορφωμένες τάξεις για να κάνουν την πρώτη τους γνωριμία με τα Γαλλικά ένα διασκεδαστικό παιχνίδι και μέσω των πιο σύγχρονων οπτικοαουστικών μέσων να οδηγήσουν το παιδί στην κατάκτηση, από τα πρώτα μαθήματα, της γλώσσας, της κουλτούρας και της γαλλικής νοοτροπίας. Συνοδηγοί τους έμπειροι καθηγητές, οι οποίοι έχουν μητρική τους γλώσσα τα Γαλλικά.

 

Για μαθητές Δημοτικού σχολείου

 

Ειδικά τμήματα γνωριμίας και εκμάθησης της Γαλλικής γλώσσας.

Από την ηλικία των 8 ετών ξεκινά η συστηματική εκπαιδευτική διαδικασία και εκμάθηση των Γαλλικών. Τα παιδιά διδάσκονται την γραμματική, πλουτίζουν και χρησιμοποιούν το λεξιλόγιο, αποκτούν την ακουστική ικανότητα και κερδίζουν την αυτοπεποίθηση για προφορική επικοινωνία. Επιπλέον τους δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής στο πρώτο πτυχίο γαλλικών για παιδιά ηλικίας 9-10 (DELF A1 primaire) και στο δεύτερο πτυχίο για παιδιά ηλικίας 10-12 (DELF A2).


Για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

Μέσα από τμήματα με έμφαση στην εκμάθηση και εμβάθυνση όλων των δεξιοτήτων της Γαλλικής γλώσσας, γραμματική, παραγωγή γραπτού και προφορικού λόγου, οι μαθητές των πρώτων τάξεων του Γυμνασίου προετοιμάζονται για την απόκτηση του τρίτου πτυχίου (DELF B1 ή SORBONNE B1). 

Στην επόμενη τάξη ολοκληρώνεται η γαλλική γραμματική, εμπλουτίζεται το λεξιλόγιο και εμβαθύνονται όλες οι δεξιότητες της γλώσσας. Ο μαθητές μας είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν στο τέταρτο πτυχίο (DELF B2 ή SORBONNE B2).

Τέλος, για τους μαθητές των τελευταίων τάξεων του Γυμνασίου και των πρώτων του Λυκείου λειτουργούν τμήματα προετοιμασίας για τα ανώτερα πτυχία (DALF C1, C2 ή SORBONNE C1, C2). Μέσα στα τμήματα αυτά γίνεται συστηματική εξάσκηση όλων των δεξιοτήτων της γλώσσας με στόχο την ανάπτυξη του λεξιλογίου και την βελτίωση του γραπτού λόγου. Στόχος μας είναι η κατανόηση αυθεντικού προφορικού λόγου και παραγωγή προφορικού σε υψηλό επίπεδο. 

Τα Κέντρα Χατζηστεργίου συμμετέχουν κανονικά και στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, σε όλες τις βαθμίδες των πτυχίων.Επίσης παρέχουμε τη δυνατότητα και για ζωντανά μαθήματα εξ αποστάσεως ONLINE, σε πραγματικό χρόνο και με πραγματικές ώρες διδασκαλίας με καθηγητές του Κέντρου μας.


(Υπεύθυνος του τμήματος Γαλλικής γλώσσας: Χατζηστεργίου Κωνσταντίνος)

Ξένες Γλώσσες

Ψηφοφορία

Για ποια από τα παρακάτω θα θέλατε να σας ενημερώνουμε από την ιστοσελίδα μας:

Mailing List

Mailing List

Αν θέλετε να σας κρατάμε πάντα ενήμερους αφήστε μας εδώ το e-mail σας.